Historie

In 1991 begon in Varsseveld vanuit de protestantse kerk de verkoop van producten uit de derde wereld, voornamelijk koffie en kunstnijverheid. Enkele jaren later werd de verkoop voortgezet in een kraam op de vrijdagmarkt.

In januari 1997 werd de wereldwinkel aan de Doetinchemseweg geopend; vele enthousiaste vrijwilligers zorgden voor een goed lopende winkel met een groot aantal vaste klanten. In 2006 kwam het bericht dat het pand gesloopt zou worden om plaats te maken voor woningbouw. Na een onzekere periode kwam de winkel in 2007 op de huidige locatie aan het Kerkplein.

De officiƫle naam is Stichting Wereldwinkel Varsseveld met de doelstelling: bevordering van eerlijke handel met ontwikkelingslanden en meewerken aan de bewustwording van de bevolking van de Gemeente Oude IJsselstreek. De winkel is lid van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels (per 31-12-2019 opgeheven).

Het bestuur beraadt zich op dit moment (febr. 2020) op welke wijze wij verder gaan (of zelfstandig of aansluiten bij...)

Laatste nieuws

Tijdelijke sluiting Wereldwinkel Varsseveld.

Onze winkel is tijdelijk gesloten t/m dinsdag 28 april om de gezondheid van jullie en ons te beschermen. Wij wensen jullie allemaal sterkte in de komende tijd, hopelijk tot snel!!
Lees meer

PAAS TONY CHOCOLONELY

Paasreep melk-meringue-citroen Paaseitjes, 1 smaak in een zak (melk of puur) of 12 paaseitjes (10 smaken) in het -welbekende- bekende doosje
Lees meer

UNICEF en AMNESTY - kaarten.

De nieuwe voorjaarsserie is binnen!
Lees meer