Historie

In 1991 begon in Varsseveld vanuit de protestantse kerk de verkoop van producten uit de derde wereld, voornamelijk koffie en kunstnijverheid. Enkele jaren later werd de verkoop voortgezet in een kraam op de vrijdagmarkt.

In januari 1997 werd de wereldwinkel aan de Doetinchemseweg geopend; vele enthousiaste vrijwilligers zorgden voor een goed lopende winkel met een groot aantal vaste klanten. In 2006 kwam het bericht dat het pand gesloopt zou worden om plaats te maken voor woningbouw. Na een onzekere periode kwam de winkel in 2007 op de huidige locatie aan het Kerkplein.

De officiële naam is Stichting Wereldwinkel Varsseveld met de doelstelling: bevordering van eerlijke handel met ontwikkelingslanden en meewerken aan de bewustwording van de bevolking van de Gemeente Oude IJsselstreek. De winkel is lid van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels (per 31-12-2019 opgeheven).

Het bestuur beraadt zich op dit moment (febr. 2020) op welke wijze wij verder gaan (of zelfstandig of aansluiten bij...)

Laatste nieuws

t/ zaterdag 26 september: 25 % korting op aardewerken schaaltjes, schalen, tapas-sets en meer

|   Nieuwsbrief no. 27
Maak jouw tafel extra fleurig met aardewerken schaaltjes uit Tunesië. Het vakwerk spat er vanaf. Het keramiek van Twinning Company wordt met de hand gemaakt-en beschilderd in Tunesië. Het pottenbakken is een traditioneel ambacht dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Dat verdient natuurlijk een passende beloning, daarom krijgen de makers een eerlijke prijs voor dit prachtige fairtrade werk.
Lees meer

NIEUW, Mexicaanse kruidenpasta's van #fairtradeoriginal

|   Nieuwsbrief no. 27
Kruidenpasta's als basis voor originele Mexicaanse gerechten.
Lees meer

Cadeaubonnen 2017 van Wereldwinkel Varsseveld.

|   Nieuwsbrief no. 27
Er "zwerven" nog enkele cadeaubonnen rond die in 2017 door ons zijn uitgegeven. Besteedt deze "op tijd" in onze winkel.
Lees meer