Historie

In 1991 begon in Varsseveld vanuit de protestantse kerk de verkoop van producten uit de derde wereld, voornamelijk koffie en kunstnijverheid. Enkele jaren later werd de verkoop voortgezet in een kraam op de vrijdagmarkt.

In januari 1997 werd de wereldwinkel aan de Doetinchemseweg geopend; vele enthousiaste vrijwilligers zorgden voor een goed lopende winkel met een groot aantal vaste klanten. In 2006 kwam het bericht dat het pand gesloopt zou worden om plaats te maken voor woningbouw. Na een onzekere periode kwam de winkel begin 2007 op de huidige locatie aan het Kerkplein.

De officiƫle naam is Stichting Wereldwinkel Varsseveld met de doelstelling: bevordering van eerlijke handel met ontwikkelingslanden en meewerken aan de bewustwording van de bevolking van de Gemeente Oude IJsselstreek.

De winkel was t/m 31-12-2019 lid van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, deze vereniging is per 31-12-2019 opgeheven.

Per 1 april 2020 is Wereldwinkel Varsseveld lid van Wereldwinkels Nederland.

Laatste nieuws

Een hele nieuwe serie DOPPERS

|   Nieuwsbrief no. 28
Deze serie komt in de plaats van alle jullie bekende Dopper Original kleuren.
Lees meer

steeds meer keuze: Marcels Green Soap

|   Nieuwsbrief no. 28
Ons assortiment is uitgebreid met Douche zeep, (Vanille-kersenbloesem, Argan & Oudheid, Lelietjes van Dalen)
Lees meer

"HAPPY SOCKS"

|   Nieuwsbrief no. 28
Hand gebreide sokken, ook in zomerse kleuren!! Deze sokken zijn verkrijgbaar in De Bettekamp (vitrine ingang) en bij Wereldwinkel Varsseveld (2e verkooppunt)
Lees meer