Nieuwslijst

Traditionele Maasai-sieraden met kralen, ontworpen- en gemaakt door vrouwen.

|   Nieuwsbrief no. 35
De vrouwen van het sieradenproject van TATU komen uit Msitu wa Tembo en Londoto in Noord Tanzania. Het maken van sieraden doen ze al eeuwenlang maar via TATU kunnen ze hiermee een goed inkomen verdienen. TATU koopt de sieraden rechtstreeks bij hen tegen een gezamenlijk afgesproken en eerlijk loon en helpt hen bij de verkoop zowel nationaal als internationaal.
Lees meer

Wij doen mee aan “DE WEEK VAN DE STENEN WINKEL”.

Dat kun je wel zien, alle 31 deelnemende winkels in Varsseveld zijn herkenbaar ……… en hebben extra aanbiedingen. Wij zetten jou als klant én onze winkel in het zonnetje ….. maar natuurlijk ook omdat wij een winkel met een missie zijn: door verkoop van Fair Trade producten eerlijke handel te waarborgen en de makers een menswaardig bestaan te bieden. Met jouw aankoop in onze winkel steunt je de producenten.
Lees meer

Het verhaal van de huipil tassen uit Guatamala

|   Nieuwsbrief no. 35
Deze kleurrijke fairtrade tassen zijn een combi van een blauwe stof en traditionele, hergebruikte Maya-tunieken: huipil. Iedere regio, stad en dorp heeft zijn eigen patronen. De basisstof (Nahuala donker blauw) is altijd gelijk, maar de kleuren en het motief van gebruikte kunnen dus huipil variëren.
Lees meer

Moederdag !!!

25% korting op de aankoop van (zilveren) sieraden of sjaals
Lees meer

Kaarten van KICK Trading uit Kenia.

|   Nieuwsbrief no. 35
De Fairtrade onderneming KICK Trading in Kenia biedt jonge mannen en vrouwen in Kinsumu een plek om te werken, nieuwe vaardigheden te leren en een eerlijk inkomen te verdienen.
Lees meer

Sjaal met Verhaal creëert werk in Nepal

|   Nieuwsbrief no. 34
Niet zo maar werk, creatief, elk seizoen een of meer nieuwe series. Dit voorjaar is het heel erg goed gelukt. Traditionele kuikentjes en paashaasjes. Funny Bunny paashaasjes met een extra accent. en nog veel meer.
Lees meer

Speelgoed van PLANTOYS.

|   Nieuwsbrief no. 34
PlanToys is een toonaangevend merk op het gebied van duurzaam speelgoed, dat in 1981 in Thailand werd opgericht. Het bedrijf zet zich in voor de ontwikkeling van kinderen door middel van speelgoed dat veilig, duurzaam en leuk is. PlanToys staat bekend om zijn innovatieve gebruik van duurzame materialen en zijn toewijding aan milieuvriendelijke productieprocessen. Het speelgoed wordt gemaakt van rubberhoutbomen die geen latex meer produceren, en in het productieproces wordt gebruik gemaakt van niet-giftige kleurstoffen en lijmen op waterbasis.
Lees meer

Nieuwe serie kaartenmapjes van Amnesty NU in onze winkel.

|   Nieuwsbrief no. 34
2 x per jaar brengt Amnesty International een nieuwe serie cadeaus en kaarten. De kaartenmapjes bestaan uit 10 dubbele kaarten met 2 x 5 dessins of 5 x 2 dessins. € 10,-- per mapje.
Lees meer

"Wildflowers" en meer bloemen van vilt

|   Nieuwsbrief no. 34
Wij worden helemaal vrolijk van de nieuwe serie vilten bloemen van Sjaal met Verhaal..... slinger margrieten, klaproos, krokus (in 5 kleuren) blauw druifje, sneeuwklokje en de nieuwe serie tulpen.
Lees meer

Jaaahhhh de doosjes paaseitjes van TONY zijn er weer

|   Nieuwsbrief no. 34
De welbekende assortidoosje paaseitjes (10 smaken MELK, WIT en PUUR /12 eitjes) en MELKMIX (6 smaken / 12 eitjes) zijn er weer. Prijs per doosje eitjes € 3,75 Natuurlijk is de Tony paasreep (melk meringue citroen) er ook weer, prijs per reep € 3,60
Lees meer