Serpentijn uit Zimbabwe

|   Altijd in onze winkel

Gebruik voor het onderhoud van uw serpentijnenbeeld alleen kokosvet (gratis verkrijgbaar in onze wereldwinkel) Na opbrengen kokosvet, verwarmen in de vlam van uw gasfornuis en daarna uitwrijven met een zachte doek. (NIET schuren!!)

Pas een aantal decennia geleden werd in Zimbabwe ontdekt dat Serpentijnsteen prima basismateriaal is voor het maken van beelden.

De steen wordt in brokstukken van verschillende grootte uitgehakt en de kunstenaars ontdoen de gewonnen stenen ter plekke van overtollige scherpe en onregelmatige randen.

Een ton Serpentijnsteen bevat gemiddeld vijftig brokken voor beelden van ieder circa 30 cm. De kunstenaars vormen uit deze bijzondere steen unieke beelden.

Per dag maakt een kunstenaar gemiddeld drie beelden. Het zijn de vrouwen die daarna met maar liefst acht gradaties schuurpapier de beelden in een bak met water helemaal glad schuren. Daarna gaan de beelden terug naar de kunstenaar die ze verwarmt en met was behandelt. Hierdoor ontstaat de kenmerkende diepe, intense kleur. 

Terug